Den gamle ejendom ”Slottet” på Bank Mikkelsens Vej 16 i Gentofte fra 1892 stod i 2023 overfor en større renovering af tag og tagkonstruktion.
Ejendommen er født med tårne og buet tagfod og skulle under renoveringsprocessen også have renoveret kviste, tagrender og nedløbsrør.
Selve opgaven indeholdt flere håndværksfag som tømrer-, blikkenslager-, murer- og malerarbejder.
Da selve arbejdet gik i gang fandt man dog flere store og skjulte svampeskader i tagkonstruktionen og øverste etagedæk, hvilket forlængede den oprindelige tidsplan.
Samtidig var den forlængede byggetid også en større udfordring, da Slottet huser Børneterapien i Gentofte Kommune – og netop her gælder det om at sikre sikkerheden og en konstruktiv involvering af brugerne.
Topdahl som rådgiver
Som rådgiver holder vi holder styr på projektet og sikrer koordinering med de involverede parter.
I en sag som denne på Slottet har det været vigtigt at sikre et tæt samarbejde med ledelsen på Slottet og hovedentreprenør på opgaven KHL Entreprise.
Blandt andet fordi mange af børnene, der kommer i Børneterapien, kravler på alt. Det stillede et ekstra højt krav til sikkerheden omkring stilladser for at hindre adgang til stillads og byggeplads.
Men med daglige møder med de involverede parter lykkedes det gennemføre byggesagen uden at genere de aktive brugere og samtidig have deres sikkerhed for øje.
Orientering inden byggestart
Under projektet lagde vi vægt på en god og konstruktiv dialog med de forskellige parter på byggesagen, så de følte sig velinformerede. Med respekt for brugere og personale i institutionen var det vigtigt for os ikke at forstyrre for meget, så vi planlagde arbejdet mest hensigtsmæssigt ud fra de enkelte institutioners forhold. Især fordi vi hurtigt i forløbet var nødt til at forlænge byggetiden grundet udfordringer med svampeskader i tagkonstruktionen.
Samarbejde er nøglen frem
Samarbejdet mellem rådgiver, bygherre og entreprenør forløb gnidningsfrit – og med ros fra bygherre i forhold til kvalitet og ikke mindst tryghed og fremdrift. Vi valgte på projektet at øge hyppigheden af møder med alle involverede parter for at sikre, at alle følte sig velinformerede og havde indblik i fremdriften på projektet.
Ligeså var bygherre meget glad for grundigheden og for detaljegraden i materialer samt det færdige projekt.