fbpx
';

Konstruktionsklasser

Hvad er konstruktions-
klasser?

Bygningsreglementet opdeler bygninger i forskellige konstruktionsklasser (KK), som definerer de krav, der stilles til den statiske dokumentation og kontrol. Der er generelt fire konstruktionsklasser (KK1, KK2, KK3 og KK4

Vi har erfarne konstruktionsingeniører, som kan hjælpe dig med at få indplaceret dit projekt i den korrekt konstruktionsklasse samt til, at få udført den nødvendige statiske dokumentation der skal til, for at du kan få udført dit projekt.

Så hvis du skal til at i gang med dit byggeprojekt, hvad enten det er nybyg eller ombygning, og er i tvivl om hvilken konstruktionsklasse projektet skal klassificeres i, samt om der skal tilknyttes Certificeret Statiker, så kontakt os i dag så hjælper vi dig igennem dit projekt.

Houssin El Ahmadi

Kontakt vores konstruktionsafdeling så hjælper vi dig igennem dit projekt

Houssin El Ahmadi
Afdelingsleder, konstruktioner

Herunder er vist nogle eksempler på hvilke bygværker der klassificeres til KK2

Konstruktionsklasse 2 (KK2)
KK2 omfatter bygninger og konstruktioner, som har en moderat kompleksitet og en vis risiko forbundet med deres anvendelse og konstruktion. Du kan læse mere om eksempler på konstruktionsklasser her.

Typiske eksempler på bygninger i KK2 kan være:

  • Etageejendomme af en vis højde og størrelse (typisk fem til seks etager ekskl. kælder)

  • Mellemstore kontorbygninger

  • Mindre industribygninger

Lempelse i konstruktionsklasse ifm. ombygning

I forbindelse med ombygninger af traditionel karakter er der noget rabat at hente fra bygningsreglementet.

Ifølge bygningsreglementets § 489 Stk. 2. står der følgende:

Byggearbejder, der ændrer virkemåde i en eksisterende konstruktion eller konstruktionsafsnit, skal indplaceres i samme konstruktionsklasse, som konstruktionen eller konstruktionsafsnittet er indplaceret i, dog med følgende undtagelser:

  • 1
    Simple og traditionelle ombygninger og forandringer i eksisterende simple og traditionelle konstruktioner eller konstruktionsafsnit, der henregnes til middel konsekvensklasse (CC2) kan indplaceres i konstruktionsklasse 1 (KK1), såfremt der udføres kontrol af dokumentation i henhold til kapitel 30 svarende til konstruktionsklasse 2 (KK2).
  • 2
    Simple og traditionelle ombygninger og forandringer i eksisterende simple og traditionelle konstruktioner eller konstruktionsafsnit, der henregnes til høj konsekvensklasse (CC3) og indgår i etagebyggeri, som anvendes til længere ophold, f.eks. beboelse, kontor, hotel, dag-/døgninstitution i højst 6 etager over terræn med en spændvidde på højst 8 m, kan indplaceres i konstruktionsklasse 2 (KK2).

Dette betyder konkret, at byggeprojekter i mange tilfælde kan nedklassificeres fra KK3 til KK2 eller fra KK2 til KK1 hvor der så ikke skal tilknyttes en Certificeret Statiker.

Er du i tvivl om denne lempelse gælder for dit projekt? Kontakt os med det samme så hjælper vi dig igennem hele processen.

Skal bruge en Certificeret Statiker?

Vi kan hjælpe dig med, at afgøre hvorvidt du skal bruge en Certificeret Statiker til dit projekt.

Hos Topdahl har vi vores egne Certificerede Statikere til konstruktionsklasse 2 (KK2) og en fast samarbejdspartner til de få sager der lander i KK3. Desuden har vi et hold af meget erfarne og kompetente konstruktionsingeniøre der udfører projekter i alle konstruktionsklasser.

Det er altid en fordel at vælge en bygværksprojekterende (konstruktionsingeniør) med egen certificeret statiker i huset når et nyt projekt skal i luften, da dette sikrer gnidningsfri kommunikation og afstemning af de tekniske forhold omkring konstruktioner i projektet, hvilket også forbedrer processen væsentligt.

Vi kan hjælpe jer med enten at udføre hele konstruktionsprojektet eller blot at certificere jeres projekt.

Bliv ringet op

– eller ring til Houssin El Ahmadi, afdelingsleder for konstruktioner på  +45 88 73 78 17

Jeg har læst og accepterer Topdahls Cookie- og privatlivspolitik