fbpx
';

Fokus på de gamle rør i boligforeningerne

Sommeren er for alvor over os, og det er også en tid, hvor mange boligforeninger har lidt ekstra tid til at få gennemgået ejendommen.

Boligforeninger kan opnå store gevinster ved at få udarbejdet vedligeholdelsesplaner

Der kan være store gevinster at hente ved at få en rådgiver til at gennemgå ens ejendom fra A til Å.

”Når vi i Topdahl er ude for at lave vedligeholdelsesplaner i de københavnske beboelsesejendomme, oplever vi ofte, at en stor del af vandinstallationerne er udført i galvaniserede rør”, lyder det fra projektleder Jesper Jensen.

Galvanisrede rør VAR gode engang – nu er de fortid

Galvaniserede rør er en rørtype, som tidligere blev benyttet i størstedelen af vandinstallationer helt op i 00’erne.

Efterhånden er man dog overgået til at rustfrie rør og pex-rør, da risikoen for gennemtæringer på rør og fittings i galvaniserede rør er stor. Ligeledes kan sammenblandingen af forskellige rørmaterialer også medvirke til spændingskorrosion.

Ved at ejendommen får udskiftet galvaniserede rør til rustfrie eller pex-rør reducerer boligforeninger også risikoen for vandskader.

Galvaniseret rør
Jesper Jensen

En vedligeholdelsesplan hjælper boligforeningen til at kigge ind i fremtiden

”Vi ser desværre, at mange boligforeninger oplever stigninger i forsikringspræmien grundet vandskader. Vandskader, som i de værste tilfælde kan medføre opsigelse af forsikringsaftaler. Derfor anbefaler vi, at boligforeninger får udarbejdet vedligeholdelsesplaner. Med en vedligeholdelsesplan kigger man ind i fremtiden. På den måde hjælper vi boligforeningerne med at få et overblik over ejendommens installationer og belyser eventuelle problemstillinger”, uddyber Jesper Jensen.

Er I i tvivl om, hvordan rørene i jeres boligforening har det, eller hvor gamle de er? Tag endelig fat i os på telefon 33 313 313. Vi er her også henover sommeren og kan kigge jeres ejendom efter i sømmene.

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Del artiklen
Emner