fbpx
';

Tilbageføring af oprindelig skorstenstop på Frederiksberg

Vi kan bare godt lide at dykke ned i historien her i Topdahl (i dette tilfælde nok nærmere at kigge op i historiens vingesus).

En anderledes og spændende opgave at tilbageføre skorstenstoppen til sit oprindelige udseende
Opgaven med at tilbageføre skorstenens top til en flad top for Frederiksberg Kommune på forbrændingsanstalten på Nyelandsvej er sket i et godt samarbejde med både entreprenør Danton og bygherre om den over 100 år gammel institution.

Frederiksberg Forbrændingsanstalt er over 100 år gammel

Forbrændingsanstalten fra 1903 er tegnet af arkitekt Heinrich E. C. Wench, som er kendt for også at have tegnet Københavns Hovedbanegård.

Med opførelsen slog Frederiksberg Kommune to fluer med et smæk: De slap af med affaldet i kommunen og fik Danmarks første fjernvarmeanlæg.

Image module

Et bevaringsværdigt minde fra 1903 i hjertet af Frederiksberg Kommune

Skorstenen er ikke længere i drift, men er dog bevaringsværdig og samtidig en institution i sig selv i hjertet på Frederiksberg. For lige ved siden af skorstenen ligger kedelhallen, som i dag anvendes til idræt og kulturaktiviteter.

Så projektleder på byggesagen Kevin David Poulsen var en stolt mand, da den nye top kom på plads. Husk at kigge op næste gang, du går ad Nyelandsvej…

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Del artiklen
Emner